Toerisme

Binnen de opleidingen Travel & Hospitality verdiep jij je in het toeristisch product van Curaçao, organiseren van reizen buiten Curaçao en het leidinggeven binnen de toeristische branche.

Om jou die skills bij te brengen die een toeristische professional nodig heeft bieden wij vakken aan zoals: topografie, verzekeringen, front-office, toeristische handelingen en begeleiding.

Tijdens verschillende stages leer je de toeristische sector kennen. Binnen deze opleiding heb je de mogelijkheid om stage te lopen in het buitenland.

Wanneer je klaar bent met jouw opleiding kun je in binnen– en buitenland aan de slag bij hotels, reisondernemingen en luchtvaartmaatschappijen. Wanneer je niveau 4 hebt afgerond kun je ook doorstromen naar een passende HBO-opleiding op Curaçao of in het buitenland.

Vooropleiding

Er zijn verschillende manieren om in te stromen op Maris Stella SBO.

Wil je instromen in Niveau 2 dan heb je een afgeronde niveau 1 opleiding nodig of een basis diploma VSBO.

Wil je instromen in Niveau 3, dan heb je een afgeronde PKL opleiding nodig of een afgeronde niveau 2 opleiding in dezelfde branche.

Wil je instromen in Niveau 4, dan heb je een afgeronde TKL opleiding nodig, een afgeronde niveau 3 opleiding in dezelfde branche of een bewijs van 3 afgeronde leerjaren HAVO / VWO.

Mocht je er na plaatsing en start schooljaar toch achter komen dat het niveau niet geheel bij jou past, kun je altijd nog overgeplaatst worden. Als je na het afronden van jouw opleiding in Maris Stella SBO voldoet aan de doorstroomnormen dan kan je doorstromen naar een hoger niveau.

Ben jij die persoon die onze toeristische branche gaat versterken, meld je dan hier aan voor één van onze opleidingen!

Heb je spesifieke vragen, graag een mail sturen [email protected]

Niveaus

Niveau 2

Medewerker Toeristische Informatie en Reizen

Niveau 3

Zelfstandig Medewerker Toeristische Informatie en Reizen

Niveau 4

Middenkader Functionaris Toeristische Informatie en Reizen