Bakkerij

Van Assistent Bakker (niveau 1) tot Allround Brood- en Banketbakker (niveau 3), wij leiden je op tot de expert die jij wilt worden.

Je leert welke ingrediënten je nodig hebt voor welk product, wat deze ingrediënten doen voor het eindresultaat en hoe je ervoor zorgt dat jouw eindproduct goed smaakt en verkoopt! Het hygiënisch werken met machines en gereedschappen is daarbij essentieel.

Wat houd jouw opleiding in?

Iedere opleiding en niveau heeft zijn eigen opleidingstraject en uitstrooomprofiel. Wij proberen zoveel mogelijk praktijk aan te bieden in onze bakkerij. 

Start je binnen niveau 1 als assistent Bakker kan het zijn dat je lessen volgt samen met niveau 2. In de basis zijn deze opleidingen namelijk gelijk. Na 2 periodes krijg je een gesprek met jouw mentor om te kijken of je misschien niveau 2 aan zou kunnen. Is dit het geval, kun je meteen doorstromen en eventueel aan het werk binnen het werkend leren traject. Ben je zelf tevreden met niveau 1 en laten jouw resultaten zien dat niveau 1 jouw uitstroom is, dan rond je deze opleiding na een stage in periode 3 af met een eindexamen. Doorstromen naar niveau 2 is daarna niet meer mogelijk.

Start jij je opleiding op niveau 2 moet je na periode 1 een keuze maken of je de opleiding wilt volgen binnen het lerend werken traject of het werkend leren traject. Bij lerend werken kom je 5 dagen in de week naar school en heb je stageperiodes. Bij werkend leren kom je 1 dag in de week naar school en werk je de andere 4 dagen in een leerbedrijf. Heb je dit leerbedrijf niet gevonden aan het einde van periode 2, dan kom je automatisch in het lerend werken traject. We begeleiden jou vanaf start schooljaar met de zoektocht naar een geschikt bedrijf, mocht dat nodig zijn. Wil je na niveau 2 doorstromen naar niveau 3 moet het vak Nederlands met een voldoende zijn afgesloten als extra doorstroomnorm.

Binnen niveau 3 wordt jij opgeleidt tot allround medewerker in de bakkerij. Dit betekent dat wij in het eerste jaar veel aandacht aan de praktijk schenken. Vanaf leerjaar 2 bieden wij de mogelijkheid dat je dit volgt in het werkend leren traject. Je komt dan 1 keer in de week naar school en je rond je opleiding af na 3 jaar. Je moet dan, minimaal, 2 leerbedrijven hebben gehad in dit werkend leren traject.

Mocht je er na plaatsing en start schooljaar toch achter komen dat het niveau niet geheel bij jou past, kun je altijd nog overgeplaatst worden. 

Spreekt dit alles je aan, meld je dan hier aan voor één van onze bakkersopleidingen!

Wil jij je nog aanmelden of heb je specifieke vragen, stuur een mail naar: [email protected]

 

Opleidingen

Niveau 1

( 1 jaar )

Assistent Bakker

Niveau 2

( 2 jaar werkend leren)

 

Brood- en Banketbakker

Niveau 3

( 3 jaar, 1e leerjaar lerend werken, 2e en 3e leerjaar werkend leren)

 

Allround Brood- en Banketbakker